Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2009

ΚΑΒΟΥΡΑΣ - ΕΞΑΡΧΕΙΑ. Λαϊκά και Ρεμπέτικα

Κατεβάστε και ακούστε το ραδιοφωνικό διαφημιστικό σποτάκι κάνοντας κλικ εδώ

Μια από τις πιο ιδιαίτερες και εναλλακτικές πιάτσες των Αθηνών, τα Εξάρχεια, φιλοξενεί από το 1982 ένα ιστορικό πλέον ρεμπετάδικο. Ο "Κάβουρας" εδώ και χρόνια, κατανοώντας την ανάγκη μας για ποιοτική διασκέδαση, μας την προσφέρει και μάλιστα με τον καλύτερο τρόπο. 

Ο χώρος του είναι άνετος με έμφαση στις ξύλινες επιφάνειες και λιτή διακόσμηση που δεν κουράζει : ιδιαίτερη λεπτομέρεια τα ασπρόμαυρα νατουραλιστικά κάδρα που απεικονίζουν φιγούρες από την εποχή που ξεκινούσε την πορεία του το ρεμπέτικο τραγούδι. Το μαγαζί ανοίγει γύρω στις 23:00 , ενώ η ορχήστρα ρίχνει τις πρώτες της νότες γύρω στις 23:30 ξεκινώντας με σύγχρονα λαϊκά και έντεχνα κομμάτια και συνεχίζει με διαχρονικά λαϊκά και ρεμπέτικα τραγούδια.  Υπάρχουν αρκετές "ενέσεις" χορευτικών "ποτ-πουρί" στη διάρκεια του προγράμματος.

Φέτος η κομπανία αποτελείται από τον Σπύρο Πατρά (γνωστός και από τη δισκογραφική του επιτυχία «Πράγματα Απλά») , που με το μπουζούκι και την μαγευτική φωνή του απογειώνει τις διαθέσεις, την Ελένη Καπηλίδου, μια νέα ερμηνεύτρια με κρυστάλλινη φωνή, τον Κώστα Κοντογιάννη, τον Μίλτο Χρυσανθίδη, τον Γιάννη Καλαφατέλη και τον Κώστα Καλατζή, εξαιρετικούς καλλιτέχνες που τραγουδούν και παίζουν μελωδικά άσματα όλων των εποχών. 

Το βασικό χαρακτηριστικό του Κάβουρα είναι ότι η κοντινή μεταξύ τους διάταξη των τραπεζιών σε συνδυασμό με το κέφι που δημιουργείται , φέρνουν κοντά το κοινό , καταλήγοντας όλοι μαζί στο τέλος της βραδιάς να χορεύουν σε μια κοινή παρέα. Το κοινό είναι εναλλακτικό, κυρίως νεαρόκοσμος, χωρίς ωστόσο να απουσιάζουν όσοι νοσταλγούν τα φοιτητικά τους χρόνια. 


Κέφι , χορός , διασκέδαση...


Κατεβάστε και ακούστε το ραδιοφωνικό διαφημιστικό σποτάκι κάνοντας κλικ και εδώ

Blog παρουσίασης: Πείτε την άποψή σας

Πληροφορίες : Φιάλη ουίσκι €80 (απλή). Κρασί από €20. Ποτό €7

Χαρακτηριστικά


Κατηγορία: Ρεμπετάδικα 


Καλλιτέχνες : Σπύρος Πατράς, Κώστας Κοντογιάννης, Ελένη Καπηλίδου, Γιάννης Καλαφατέλης, Μίλτος Χρυσανθίδης, Κώστας Καλατζής 


Ώρες λειτουργίας: Τρίτη - Σάββατο 


Κόστος Ποτού: 7€ 


Κλιματισμός: Ναι 

Τοποθεσία 
Πόλη: Αθήνα 
Περιοχή: Εξάρχεια (σχεδόν πάνω στην πλατεία Εξαρχείων)
Διεύθυνση: Θεμιστοκλέους 64 
Τ.Κ.: 10681 
 
Επικοινωνία - κρατήσεις
Τηλέφωνα: 210 3810202, 210 3301177