Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

Σπύρος Πατράς - Ντένια Κουρούση στον ΚΑΒΟΥΡΑ


Την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου ανοίγει τις «πύλες» του το κλασικό μουσικό στέκι των Εξαρχείων που εδώ και σχεδόν 3 δεκαετίες αποτελεί την πλέον σταθερή επιλογή διασκέδασης. Με την ιδιότυπη διάταξη του πάλκου, συγκεντρώνει φοιτητές, νεαρόκοσμο, ώριμες κλάσεις, «επώνυμους» αλλά και μερακλήδες κάθε ηλικίας που θέλουν να γλεντήσουν ακούγοντας όμορφα λαϊκά τραγούδια , ορθά επιλεγμένα, σωστά δομημένα και όπως πάντα αριστοτεχνικά παιγμένα.

Και αυτή τη σαιζόν πρωταγωνιστικό ρόλο έχει ο Σπύρος Πατράς με το μπουζούκι αλλά και τις ασυναγώνιστες τραγουδιστικές ερμηνείες του... Εκτός από τη βασική του πορεία μέσα από το πάλκο του Κάβουρα, αλλά και πλειάδας άλλων μουσικών χώρων στην Αθήνα και την επικράτεια, ο Σπύρος Πατράς έγινε ιδιαίτερα γνωστός και δισκογραφικά μέσα από τις επιτυχίες "Φύγε και μη νοιάζεσαι" του Νίκου Παπαδόπουλου και "Στον άδικο το δρόμο μου" του Βαγγέλη Κορακάκη στο δίσκο "Πράγματα απλά" που πρωτοκυκλοφόρησε το 2008 από την εταιρία "Καθρέφτης". Μεταξύ άλλων χρήζουν ιδιαίτερης μνείας οι μοναδικές ερμηνείες του στα τραγούδια των Χιώτη, Καραπατάκη και Ατραΐδη : "Καλύτερα μια μαχαιριά", "Κόκκινα τριαντάφυλλα", "Ποιό μονοπάτι ποιό στενό" και "Χήρα". . . !

Μαζί με το Σπύρο Πατρά στο πάλκο του Κάβουρα η Ντένια Κουρούση η οποία και στο παρελθόν έχει αφήσει το στίγμα της στο μαγαζί. Η Κουρούση πριν από λίγο καιρό κυκλοφόρησε τον πρώτο προσωπικό της δίσκο με τίτλο "Τι Παράξενη Κοπέλα" . Τραγουδίστρια, με αρκετή θητεία στα σύγχρονα πάλκα του ρεμπέτικου , «ξεχρεώνει» με αυτήν τη δουλειά τις καταβολές, τις μνήμες, τα «χρέη» της καρδιάς της. Αποδίδει δημιουργίες των Τσιτσάνη, Παπαϊωάννου, Χιώτη, Λαύκα, Χρυσίνη, Καπλάνη, Μητσάκη κ.ά. με συναίσθημα και νοσταλγία. Ανάμεσά τους το ομότιτλο κομμάτι αλλά και το περίφημο πια –λόγω της τηλεοπτικής προβολής του - "Είσαι εσύ ο άνθρωπός μου".

Στον «Κάβουρα» τα γλέντια κρατάνε μέχρι αργά, οι εκπλήξεις στο πρόγραμμα δε λείπουν, τα «κολλήματα» των τραγουδιών είναι ψαγμένα και η ατμόσφαιρα άκρως φιλική και παρεΐστικη, όπως και οι ιδιαίτερα χαμηλωμένες τιμές. Χαρακτηριστικό της ζεστής και φιλικής ατμόσφαιρας είναι πως κάθε βράδυ ολόκληρο το μαγαζί καταλήγει να γίνεται μια μεγάλη παρέα που γλεντά χορεύοντας, τραγουδώντας και διασκεδάζοντας μέχρι το κλείσιμο του προγράμματος γύρω στις 4:30 με 5 το πρωί...!

Φέτος η μπάντα, συμπληρώνεται από τους Γιάννη Καλαφατέλη, Μίλτο Χρυσανθίδη και Κώστα Καλατζή.

"Κάβουρας "
Θεμιστοκλέους 64, Πλατεία Εξαρχείων
Κάθε Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο
Τηλ : 2103810202 – 2103301177

Ο χώρος κλιματίζεται


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου